Minél több jó gondolatot ültetsz el a fejedbe, annál kiegyensúlyozottabb és erősebb leszel!!!






Az életben egyikünk sem találkozik annyi szeretettel, amennyire szüksége volna.

2012. január 15., vasárnap

Egy majonézes üveg és 2 csésze kávé



Amikor az életben úgy tűnik  a nap 24 órája nem elég mindarra amit szeretnénk elérni... akkor emlékezzünk a majonézes üveg és a 2 csésze kávé történetére.


Egy professzor megállt a filozófia osztály előtt és az asztalán néhány tárgy volt. Amikor az óra elkezdődött, szótlanul felkapott egy nagy és üres majonézes üveget, és hozzálátott, hogy megtöltse golflabdákkal. Ezután megkérdezte a diákokat, hogy szerintük az üveg tele volt-e. Mind egyetértettek abban, hogy az volt.

A professzor ezután felkapott egy doboz kavicsot és beleöntötte őket az üvegbe. Megrázta az üveget finoman. A kavicsok legördültek és kitöltötték az üres területeket a golflabdák között. Ezután újra megkérdezte a diákokat és ők ismét egyetértettek, hogy az üveg tele volt.

Ekkor a professzor felvett egy homokkal teli dobozt és mind bele öntötte azt az üvegbe. Természetesen a homok láthatóan betöltötte a réseket.  Ismét megkérdezte a diákokat, hogy tele van-e az üveg. Ezúttal is egyhangúan igennel válaszoltak.

A professzor ezután váratlanul elővarázsolt két csésze kávét az asztal alól, és bele öntötte az egészet az üvegbe, hatékonyan kitöltve a fent maradó üres teret a homokszemek között. A diákok nevettek.

"Most", mondta a professzor, amint a nevetés alábbhagyott, "Azt akarom, felismerjétek, hogy az üveg az életeteket jelképezi.

"A golflabdák a fontos dolgok - Isten, a családotok, a gyermekeitek, az egészségetek, a barátaitok és a kedvenc elfoglaltságotok – ha minden mást el is veszítenél de ezek  a dolgok megmaradnának, az életed akkor is teljes lenne.”

"A kavicsok azok a dolgok, amik még számítanak, mint a munkád, a házad, és az autód.”
"A homok minden mást - a kis cucc.”

"Ha a homokkal töltöd meg az edényt elsőként," folytatta, " akkor nem marad hely a kavicsoknak vagy golflabdáknak. Ugyanez vonatkozik az életedre. Ha minden idödet  és energiádat a kis dolgok töltik ki, akkor soha nem lesz helye a dolgoknak, amelyek igazán fontosak a számodra.

"Figyelj a dolgokra, amelyek kritikusak a boldogságodhoz.
Játssz a gyerekeiddel.
Szánj időt az orvosi kivizsgálásokra.
Vidd el a partnered vacsorázni.
Mindig lesz idő arra, hogy kitakarítsd a házat, és hogy kividd a szemetet. "

"Tartsd szemmel  a golflabdáidat elsősorban – ez  valóban fontos. Állítsd fel a fontossági sorrendjeidet! A többi csak homok. "

Az egyik diák felemelte a kezét, és megkérdezte, hogy a kávé mit képvisel. A professzor mosolygott.
" Örülök, hogy megkérdezted.  Csak azt a célt szolgálja, hogy megmutassa nem számít mennyire telítettnek tűnik az életünk, mindig akad hely arra, hogy leüljünk két csésze kávéra a barátainkkal.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon igaza van, az embernek mindig kell, hogy legyen ideje egy kávéra. Mi is ma iszunk a csajokkal egy jó kávét a tchibo kávézóban. Láttátok már az oldaluk? http://www.facebook.com/tchibomagyarorszag

    VálaszTörlés