Minél több jó gondolatot ültetsz el a fejedbe, annál kiegyensúlyozottabb és erősebb leszel!!!






Az életben egyikünk sem találkozik annyi szeretettel, amennyire szüksége volna.

2010. augusztus 29., vasárnap

Sors, végzet?

Sokszor gondolkodtam azon, hogy mi a különbség - ha van különbség a szavak sors és végzet között.
Ez újból felmerült bennem amikor ezt a kis szösszenetet olvastam.


"A mester így szól a nőhöz, aki a végzete miatt panaszkodik : Te vagy az, aki a végzetedet alakítod.
De azért csak nem én vagyok a felelős, hogy nőnek születtem? kérdezi a hölgy.A mester így válaszol: Nőnek születni az nem végzet, hanem sors. Végzet az, hogy hogyan fogadod el az asszonyságodat és mit hozol ki belőle. "





Valaki nálam bölcsebb így magyarázta ezt:
"Sorsunkat mi választottuk magunknak! Mindannyian olyan sorsvonalat hoztunk magunkkal születésünkkor, amelyben át kell alakítanunk gondolkodásunkat. Amikor valaki a Földre születik, akkor szükségszerűen egy meghatározott zenekarba születik bele. A hasonlat egy kicsit azért sántít, mert bár ott látjuk, hogy melyik az a zenekar, de Földre születésünk után ez nem automatikusan történik. Sok ártó erő próbál más zenekarba terelni bennünket. Ezeknek ellent kell állnunk! Nem elég a testi vonzalom, sem a szellem, sem a lelki önmagában. Egyszerre van szükség mind a háromra ahhoz, hogy abba a karba kerüljünk, melyet ott világosan láttunk magunkénak. Kemény, önfegyelmező, értelmet komolyan működtető harc következménye lehet csak az, hogy megtaláljuk és fölvállaljuk a nekünk megfelelő, a minket megillető kart, azaz sorsunk vonalát. Ehhez viszont tudás kell és ezt a tudást bizony nem szabad siettetni, mert az ősellenség úgy akarja megrontani az érettebb lelkeket, hogy sietteti őket. Pedig a bölcs és türelmes várni tudó tudja csak a meglátott jót, megvalósítani. Meg kell tanulni a Várni Tudást! Azaz legyünk Alázatosak.
A végzet pedig a nem átgondolt, türelmetlenség következtében hozott rossz döntéseink és lépeseink együttes velejárója. Ahogy döntesz az lesz a végzeted is."
Mindenkinek sok türelmet kívánok akkor :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése